Mika-Matti Trogen

Printmix Oy:n ja Suomen Myyntimedioiden toimitusjohtaja

Hei. Olen 49-vuotias perheellinen mies Lohjalta. Minulla on vaimo ja kaksi aikuista lasta. Perheeseeni kuuluvat myös villakoirat Eki ja Eppu. Olen toiminut Printmix yhtiön ja Suomen Myyntimedioiden
toimitusjohtajana yrityksen perustamisesta vuodesta 2008 lähtien. Olen toiminut myös yrityksen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2009 alkaen. Lehtialalla olen ollut eri työtehtävissä vuodesta 1995 alkaen. Ammatiltani olen graafikko ja lehtien taittaja. Olen vuosien varrella toiminut myös painonpinnan valmistajana filmitulostus tehtävissä.


Jos kysytään, miksi olen Printmix Oy:n ja Suomen Myyntimedioiden toimitusjohtajana voisin vastata niin, että koen erilaisien lehtien teon omakseni ja suureksi intohimokseni. Lisäksi asiakkaamme poliisista, pelastuslaitokselta, potilas- ja vammaisjärjestöistä ovat erittäin mukavia ja mielenkiintoisia kumppaneita. On hienoa päästä seuraamaan heidän toimintaansa läheltä ja olen saanut tutustua hienoihin ihmisiin. Nämä seikat antavat minulle voimaa kehittää toimintaa koko ajan eteenpäin.
Yhtiömme käsialaa on eri julkaisujen valmistaminen taittotyöstä valmiiseen postiluukusta tipahtavaan lehteen asti sisältäen kaikki mahdolliset eri työvaiheet.


Lehden valmistaminen lähtee teemojen ja aikataulujen suunnittelusta yhdessä päätoimittajan kanssa. Seuraavana työvaiheena on ilmoitusmyynti ja ilmoitusten valmistaminen. Kun nämä ovat valmiina tehdään lehden taitto ja painotyö päätoimittajan toimittamasta materiaalista. Viimeisenä työvaiheena on konepostitus. Lehden koko tuotantoaika on noin neljä kuukautta.


Työllistämme tällä hetkellä 36 henkilöä, joiden työtehtäviin kuuluu ilmoitusmyynti, graafinen suunnittelu, painotyöt ja erilaiset toimistotyöt. Lisäksi yhtiömme työllistää noin 10 henkilöä välillisesti.


Omaan työpäivääni liittyy yrityksen johtamisen lisäksi isolta osalta lehtien taitto ja painamiseen liittyvät työtehtävät. Graafinen suunnittelu ja lehtien tuotanto ovat lähellä sydäntäni. Päivät ovat pitkiä ja kesälomat lyhyitä, mutta työn mielekkyys on auttanut jaksamaan tätä työtä yli 13 vuoden ajan. Myös perheeni on ollut mukana toiminnassa hyvin vahvasti. Vaimoni on tällä hetkellä yhtiön toimistopäällikkö.


Toiminnastamme yli puolet on järjestölehtien ilmoitusmyyntiin liittyvää ja toinen osa lehtien ja muiden painotuotteiden valmistamista. Asiakaskuntaan järjestöpuolella kuuluvat tällä hetkellä poliisin, pelastuslaitoksen, potilas- ja vammaisjärjestöjen eri lehdet. Urheiluun liittyvät yksittäiset projektit ovat myös yksi tärkeä osa toimintaamme.


Suoritamme myös julkaisujen tuottamista osittaisilla sopimuksilla, niin että yhdistykselle itselleen jää ilmoitusmyynti ja me teemme kaiken muun.


Järjestölehtien osalta maailma on muuttunut viime vuosikymmenen ajalla todella paljon. Ennen lehdellä saattoi olla kokonainen toimituskunta, mutta tänä päivänä lähes jokaisessa järjestössä on vain korkeintaan muutama innokas, jotka pitävät lehden toiminnassa, se on hieman huolestuttavaa ja toivottavasti järjestötyöhön saataisiin tulevina vuosina lisää tekijöitä.


Yhteistyömme eri järjestöjen kanssa on jatkunut vuosia ja ainuttakaan asiakastamme emme ole menettäneet näiden vuosien aikana. Olemme suoriutuneet työstämme hyvin ja siitä olen erittäin kiitollinen ja ylpeä. Työmme ei ole ollut aina siitä helpoimmasta päästä. Olemme vuosien aikana onnistuneet kehittämään toimintaamme digitalisoimalla eri työvaiheita ja tähän kehitykseen panostamme jatkossakin.


Ota yhteyttä!